House of Talents en ARCQ hebben een definitieve overeenkomst omtrent de overname van ARCQ, een toonaangevend staffing bedrijf in life sciences. Met deze overeenkomst maakt House of Talents zijn intrede in de farmaceutische industrie. Sinds de oprichting 7 jaar geleden is ARCQ (Herent) uitgegroeid tot dé referentie in rekrutering in de life sciences industrie. “Arcq is gespecialiseerd in project staffing van wetenschappelijk geschoolde profielen die aan de slag gaan in sectoren als life sciences, voeding en chemie”, aldus zaakvoerder en oprichtster Sophie Arcq. “Vandaag stellen we 75 consultants te werk, zowel ervaren profielen als jong afgestudeerden. We bieden onze consultants de continuïteit van een vast contract in combinatie met uitdagende projecten bij klanten.” Steve Rousseau, CEO van House of Talents, is verheugd met deze uitbreiding van de groep. “Arcq is een snelgroeiende onderneming waarbij kwaliteitsvolle dienstverlening centraal staat”, aldus Rousseau. Dit ligt volledig in lijn met onze visie. Met de overname van ARCQ verstevigen we onze aanwezigheid in nichemarkten.”

Arcq is de eerste overname sinds de recente participatie van Sofindev in House of Talents. De deal sluit perfect aan bij de strategie om een gezond evenwicht te bereiken tussen organische groei en een actieve acquisitiepolitiek, aldus Sofindev. Mede aandeelhoudster Sophie Arcq blijft ook in de toekomst de leiding in handen houden. “We grijpen met enthousiasme deze kans om deel uit te maken van House of Talents en zijn ervan overtuigd dat we hiermee dé partner hebben gevonden om onze groeiambities kracht bij te zetten”, aldus Sophie Arcq.

Het Kortrijkse House of Talents werd in 2008 opgericht door serial entrepreneur Steve Rousseau en groepeert nu 8 verschillende bedrijven: Sales Talents, Care Talents, Financial Talents, HR Talents, Executive Talents, Next-ICT, BTS Food en nu dus ook ARCQ. De groep helpt meer dan 650 specialisten aan werk in verschillende nichemarkten. House of Talents laat nog weten dat het voor dit jaar een geconsolideerde omzet verwacht van 50 miljoen euro.