Howest en Kortrijkse Hotelschool doen aan co-creatie

designer kokLeerlingen van de Kortrijkse hotelschool enerzijds en van de richting Industrieel Product Ontwerpen (IPO) van de hogeschool Howest anderzijds, hebben elkaar gevonden in een nieuw project. Dat meldt Het Nieuwsblad. Bedoeling is dat de designers vorm geven aan het voedsel.  “Co-creatie heet zoiets”, zegt directeur Wim De Pue van de hotelschool.

De leerlingen zijn van het zevende jaar specialiteitenrestaurant van de Rhizo hotelschool Kortrijk en van de richting Industrieel Product Ontwerpen van de Kortrijkse hogeschool Howest. Ze vonden elkaar voor het eerst om originele gerechten te transformeren tot een zogenaamde food experience.

“De afgelopen decennia houdt een groeiende groep ontwerpers en chefs zich bezig met het vormgeven van eten en drinken”, zegt directeur van de hotelschool Wim De Pue. “Fooddesign is uitgegroeid tot een volwaardige discipline. Meer en meer chefs experimenteren met nieuwe productieprocessen en bereidingswijzen. Toen de hogeschool met het idee van samenwerking kwam aankloppen, aarzelden we niet. De opleidingen Industrieel Product Ontwerpen van Howest en onze opleiding aan de hotelschool vonden elkaar.” (KV)