Howest “goes international”

groepsfoto IPHowest opent nog maar eens een venster op de wereld. Dezer dagen worden liefst 125 deelnemers uit tien landen verwacht in Kortrijk voor “Intensive Program”. Dit is een kortlopend project (ditmaal 14 dagen) dat studenten en onderwijzend personeel uit verschillende landen samenbrengt om multidisciplinair innovatieve cases aan te pakken. De cursisten komen uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Letland, België, Spanje, Litouwen, Turkije, Frankrijk, Finland en Mexico.
Er wordt gewerkt rond een heel actueel thema: Sports and Wellbeing. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met gezondheid en welzijn. De cases die aangepakt worden, gaan over gezondheid, over mensen aan het bewegen krijgen, over
gezonder doen leven, maar ook over innovatie in de sport, apps, Internet Of Things apparatuur, enzovoort.

De projecten worden steeds multidisciplinair aangepakt, wat betekent dat deelnemers met verschillende expertises worden samengebracht om de uitdagingen aan te pakken. Voor Howest zijn dat de opleidingen Industrieel Product Ontwerp, Sport en Bewegen en Ergotherapie. In de eerste week gaan de studenten vooral aan de slag met de reeds beschikbare technologie van de deelnemende bedrijven. Ze zetten onderzoeken op met verschillende doelgroepen. Aan het einde van week één stellen ze nieuwe productconcepten voor, ontworpen volgens de principes van User Centered Design. In week twee doen de teams de effectieve ontwikkeling van hun product of dienst. Ze eindigen met aan de eindgebruiker aanpasbare ontwerpen, ook wel ‘open ended designs’ genoemd. (KC)