De opleiding Communicatiemanagement van Howest organiseert op 3 mei een event rond het professioneel gebruik van online video in communicatie. Let’s Talk Video wil een antwoord geven op de vraag: hoe kan video een echte toegevoegde waarde bieden aan de communicatie van organisaties? Let’s Talk Video doet dat door sprekers uit te nodigen die elk een heel uniek perspectief bieden op het gebruik van video in het bedrijfsleven.

Lieselot Vandamme, opleiding Communicatiemanagement Howest: “ Je kunt er niet omheen: communicatie wordt steeds visueler. Een boodschap die je met een video verspreidt, blijft beter hangen dan wanneer je er mensen een tekst over laat lezen. De bezoekersaantallen, likes en conversies liggen opvallend hoger bij websites met bewegend beeld. Met de smartphone op zak wordt video’s maken makkelijker dan ooit. Niet alleen bedrijven gebruiken video voor hun communicatie, ook vloggers en studenten zijn er dagelijks mee bezig. Op Let’s Talk Video brengen professionals hands-on sessies waarmee je meteen aan de slag kan. Topics zijn onder andere: digitale strategie, animatie, social influencers, vloggers, videoconferencing, … Die inspiratie, tips en tricks kan je onmiddellijk toepassen in je professionele omgeving. Op woensdag 3 mei komen 6 partners uitleggen hoe zij succesvol gebruik maken van online video.” Eén van de sprekers is Patrick Saliën die voor het Mediahuis al jaren succesvol gebruik van online video.”

Tom Delmotte, Diensthoofd communicatie en PR Howest: “Let’s Talk Video staat open voor zowel professionals als studenten uit de communicatie- en marketingsector en biedt een unieke kans om zich verder verdiepen in het professioneel gebruik van online video. Het event past in de Let’s Talk-reeks van de opleiding Communicatiemanagement van Howest. De vorige editie, Let’s Talk Smart, had het gebruik van smartphones als centrale thema.”

Praktisch: Woensdag 3 mei om 18 uur in The Square, Luipaardstraat 12a, 8500 Kortrijk.

Alle info en inschrijvingen op http://letstalkvideo.howest.be