In september 2017 start Howest met de opleiding bachelor in de netwerkeconomie. De opleiding bestond al in Brugge maar krijgt nu een totale make-over en verhuist naar Kortrijk. Uniek aan deze opleiding is dat ze enig is in Vlaanderen en dat ze de focus legt op verantwoord ondernemerschap die gericht is op de digitale ontwikkelingen in de maatschappij. De opleiding zal niet gevolgd worden door examens, maar door procesevaluatie op basis van jaarprojecten, die heel praktisch zijn en gericht worden op het werkveld zelf. Vanaf het eerste jaar kan de cursist een keuze maken tussen social entrepreneur, digital entrepreneur of organizational designer.

De opleiding is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in veranderingen in de maatschappij veroorzaakt door digitale ontwikkelingen en die door te ondernemen van de wereld een betere plek wil maken. In de praktijk kunnen heel wat professionals aan de bak komen: projectcoördinatoren, change managers, team coaches, community managers, fundraisers, bedrijfsdesorganisatoren, intrapreneurs binnen een onderneming of last but not least zelfstandige ondernemers van een start-up. De netwerkeconoom is een digitaal gevormde ondernemer met verantwoordelijkheidszin die in team en in een geest van samenwerking van de uitdagingen van deze tijd nieuwe kansen maakt, aldus Howest.

De opleiding staat onder de leiding van Geert Hofman, master in de filosofie en docent in Howest. Een team docenten van Howest versterkt door externe experten werkt de verschillende modules uit. Het consulting team bestaat uit Rogier De Langhe (expert in deeleconomie), Arne De Jaegere (VRT-redacteur bij De Afspraak), Valentijn Destoop (prof aan de Vlerick Business School), Philippe Vandenbroeck en An Snick.