Howest stelt business accelerator “The Hive” voor

DSC_0051De West-Vlaamse hogeschool Howest opent vandaag officieel de business accelerator “The Hive”. The Hive -letterlijk de bijenkorf- kadert in de strategie van Howest om zich als innovatieve en ondernemende kennisinstelling te verankeren in het economische, industriële weefsel in de Kortrijkse en West-Vlaamse regio. Het initiatief sluit ook aan bij de wil van het stadsbestuur om startende ondernemers te faciliteren.

Volgens Roel Vandommele, opleidingsdirecteur Howest, moet deze accelerator in de eerste plaats de eigen studenten stimuleren richting ondernemerschap. Kortrijk scoort op Vlaams niveau niet echt goed op vlak van starters. Burgemeester Van Quicknborne hoopt dat dit initiatief de zaak in de goede richting helpt sturen. Volgens provinciaal député Jean de Bethune doet de provincie haar duit in het zakje door via de POM West-Vlaanderen een budget vrij te maken van 500.000 euro om jonge starters, die technologisch actief zijn, te ondersteunen bij hun eerste financiering. De inzet van dat geld werd midden november goedgekeurd.

The Hive richt zich op de startende digitaal-creatieve afgestudeerde die gamegerelateerde technologie zoals 3D, virtual reality en augmented reality wil inzetten voor het ontwikkelen en valoriseren van nieuwe business modellen. Uniek aan het The Hive concept is dat bestaande regionale bedrijven actief betrokken worden om innovatieve oplossingen te integreren in het eigen weefsel. Zo ontstaat een waardevolle kruisbestuiving. (KC)