Howest-studenten tonen zich IT-experts in spe

Jong gehowest-studentenleerd is oud gedaan. En: de studenten van vandaag zijn de ondernemers van morgen. Enkele studenten van de Howest Hogeschool hebben  alvast bewezen uit het goede hout gesneden te zijn, en ze toonden hun kunnen op de jaarlijkse hackaton van Cronos één van de leidende IT-groepen van het land. “Kunnen IT-ers het menselijk leven op Mars redden?”, dat was de centrale vraagstelling op de bijeenkomst. De studenten Toegepaste Informatica van Howest Brugge gingen er met de voornaamste prijzen aan de haal. Met drie eerste plaatsen en één derde plaats toonden de studenten hun meesterschap in een van de belangrijkste sector events van het land.
Een hackathon is een formule waarbij groepen IT-ers een dag aan de slag gaan met data die ter beschikking worden gesteld door de organisatoren. Ze programmeren, ontwikkelen nieuwe toepassingen of lossen problemen op.

Centraal thema van deze hackathon was leven op Mars. Insteek was dat een onbekende ziekte de 198 eerste mensen op Mars bedreigde. Studenten moesten in verschillende domeinen IT-oplossingen zoeken voor
levensbedreigende problemen. De studenten kregen 7 uur om die klus te klaren. De winnende studenten waren Jari Van Opstaele enTom Wyckhuys (in de categorie Java), Steve Vandyck en Benjamin Vansteelandt (in de categorie Javascript) en Laurens De Paepe en Steven Verscheure (in de categorie Security). De resultaten van deze hackathon bewijzen nogmaals de ijzersterkte reputatie van de opleiding Toegepaste Informatica van Howest Brugge. (KC)