Hyboma uit Kortemark wil braindrain counteren met niew project

BouHybomawbedrijf Hyboma uit Kortemark realiseert samen met de gemeente De Haan een nieuwe verkaveling aan de Grotestraat in Vlissegem, een deelgemeente van de Haan. Een project dat plaats zal bieden voor meer dan 100 nieuwe woningen.
De komst van de nieuwe verkaveling is een goede zaak, klinkt het bij de beide partijen: “De omgeving op en rond de verkaveling wordt volledig geanalyseerd en geoptimaliseerd, aldus Frank Vanmeenen commercieel directeur bij Hyboma. “Op die manier zorgen we ervoor dat we niet alleen voor de toekomstige bewoners een optimale leefomgeving creëren, maar ook voor de huidige bewoners.”

De gemeente ziet in de nieuwe verkaveling vooral een grote troef voor de komst van nieuwe jonge gezinnen. Een tegenzet ook tegen mogelijke braindrain. Burgemeester Peter Breemersch: “Nieuwe gezinnen, ja. Maar belangrijk is dat we ook aan jonge gezinnen uit de gemeente zelf de kans geven om hier te blijven wonen en op die manier voor De Haan een goede bevolkingsmix te blijven garanderen. Verder is er ook voldoende aandacht voor een goede verdeling tussen een iets residentiëler aanbod en betaalbaar wonen”.
Hyboma voorziet op het verkavelingsplan zowel loten voor open als halfopen bebouwing. En door het grote aanbod is er een verscheidenheid aan mogelijkheden. Daarnaast realiseert de bouwmaatschappij ook een aantal projecten waar ook gesloten bebouwing terug te vinden is. Kortom: voor elk wat wils. Hyboma werd opgericht in 1968 en bouwt inmiddels al twee generaties lang duurzame en kwalitatieve woningen. (KC)