KUURNE – Begonnen met een krantenwinkel, geëvolueerd naar een service provider en groothandel voor alle mogelijke kantoorbenodigdheden voor bedrijven, en nu als toemaatje ook leverancier van bureaumateriaal. Het Kuurnse IB Office (de I van Impe en de B van Byttebier) van het echtpaar Miguel en Elke Impe-Byttebier heeft op twintig jaar tijd een hele evolutie meegemaakt. “Niets mooier toch dan ondernemen en blijven evolueren”, aldus Miguel Impe. 

Miguel Impe heeft het ondernemerschap van thuis uit meegekregen. Zijn vader en moeder, Roland en Marie-Roos Impe, hadden in Kuurne een wel bekende pelsenhandel. Zoon Miguel besloot zijn eigen weg te gaan en werd daarin volop gesteund door zijn echtgenote die ook uit een familie van zelfstandigen kwam. Na een lokale krantenwinkel op de hoek, was het begin deze eeuw tijd voor een eerste grote sprong voorwaarts. Langs de Brugsesteenweg in Kuurne kochten ze een oude schuur en zetten ze er een nieuw pand op, de geboorte meteen van IB Office. De kmo bood van meet af aan alle denkbare kantoormateriaal aan bij bedrijven (een meerderheid) en particulieren (een minderheid die ook terecht kan in de modelwinkel en conceptstore met grote merken in de aanbieding). De referentielijst, met honderden kmo’s en niet de minste bedrijven in heel Vlaanderen, oogt vandaag indrukwekkend. Bij IB Office werken vandaag vijftien mensen voltijds.

Kwaliteit en service

“Omdat kwaliteit én service leveren de twee basisprincipes zijn van onze strategie, besloot ik recent om aan de bedrijfswereld ook een supplementair voorstel aan te bieden  met hoogwaardige design kantoormeubilair made in Italy en akoestische panelen.”, vertelt Miguel Impe. “Het is in no time opnieuw een schot in de roos gebleken. Kennelijk is er nog altijd een grote vraag naar dit aanbod en wij spelen daar graag op in.”

Miguel Impe zweert, vanuit zijn ervaring en service gerichte aanpak met klanten, nog altijd bij direct contact, eerder dan bij een onpersoonlijk online gebeuren. “Het bewijs is geleverd dat dit nog altijd best werkt,” zegt de zaakvoerder van IB Office. “Zelfs grote bedrijven stellen deze aanpak nog danig op prijs. Onze filosofie is altijd geweest: als een bedrijf ons iets vraagt, is geen enkele inspanning ons te veel.”