Ibis Styles hotel in Hoog-Kortrijk pakt uit met nieuw restaurant

linski-matthiasRestaurant Verdon in het nieuwe ibis Styles-hotel in Kortrijk, het voormalige Kennedy Hotel, heeft een nieuwe naam gekregen: Ex-Ky. Creahotels, dat deel uitmaakt van de West-Vlaamse vastgoedontwikkelaar Creadomus, heeft het hotel eind vorig jaar overgenomen en investeert een deel van het renovatiebudget van 2,5 miljoen euro in de grondige vernieuwing van het restaurant. Ook de menukaart verandert. Bedoeling is om na de metamorfose, die begin volgend jaar een feit moet zijn, nog meer gasten aan te trekken, vooral uit het vlakbij gelegen Kennedypark. “Onze nieuwe chef is Matthias Linski, een jonge, ambitieuze kok die achter het fornuis durft te experimenteren”, zegt hotelmanager Frederic Loosvelt. “We vernieuwen onze kaart door de klassieke brasserie gerechten een hedendaagse toets mee te geven en te werken met exotische ingrediënten.”

Het restaurant zit nu al vaak helemaal vol, vooral tijdens de lunch, en scoort een meer dan puike 13/20 in de Gault & Millau-gids. Over de nieuwe naam is lang nagedacht. “De naam Ex-Ky heeft een drieledige betekenis”, zegt Loosvelt. “Ten eerste is er de verwijzing naar het Franse exquis, dat uitmuntend betekent. Daarnaast verwijst de Ex naar Kortrijk Xpo, die vlakbij ligt en voor een groot deel garant staat voor ons cliënteel. Ten slotte houden we de oude naam Kennedy in gedachten: Ex-Ky kan je interpreteren als ex-Kennedy.”

Het interieur van het restaurant krijgt een meer hedendaagse look. Er is plaats voor zeventig mensen, op het terras kunnen dertig personen terecht. De gedaanteverwisseling van het restaurant kadert in de transformatie van het hotel naar een ibis Styles die door Creahotels is ingezet. “Deze en volgende maand worden 48 van de 80 kamers gerenoveerd”, legt Loosvelt uit. “De andere 32 zijn onlangs helemaal vernieuwd. Begin volgend jaar starten de renovatiewerken op de gelijkvloerse verdieping, waartoe ook het restaurant behoort.” Als alles volgens plan verloopt, is de volledige verbouwing in het voorjaar een feit. Creahotels is een dochtermaatschappij van de West-Vlaamse projectontwikkelaar Creadomus, die met 37 jaar ervaring een van de grootste vastgoedspelers van België is. Tot de projecten behoren onder meer hotels, vakantieverblijven, parkings, serviceflats en sociaal vastgoed in België, Duitsland en Frankrijk. (KC)