ibis Styles Nieuwpoort Voorzijde2De bouwwerken aan het nieuwe ibis Styles-hotel in Nieuwpoort, vlak bij de Brugsesteenweg en het Albert I-monument, zijn zopas de tweede fase ingegaan. In een aparte blok komen er 39 kamers bij. Samen met de eerste fase, waarvan de bouwwerken momenteel lopen, brengt dat het totale aantal hotelkamers op 97. Tegen Kerstmis volgend jaar moet het volledige hotel een feit zijn. “We hebben goede redenen om het hotel uit te breiden”, zegt Gunther Van de Walle, projectmanager van Twin Properties. “Zo willen we voldoen aan de grote vraag naar hotelaccommodatie. Nieuwpoort telt relatief weinig hotels en de meeste zijn kleinschalige familiehotels. Nochtans is er vraag naar grotere merkhotels, niet het minst gezien de toeristische plannen van de stad.”

Nieuwpoort anno 2016 is in niets meer te herkennen met de stad van pakweg twintig jaar terug. Dit met dank aan de uitbreiding van de zeejachthaven, de vele nieuwbouwprojecten, het verblijfstoerisme en niet te vergeten ook het herdenkingstoerisme van de Eerste Wereldoorlog. Burgemeester Roland Crabbe (CD&V) wil de grootste jachthaven van Europa uitbouwen. “Nieuwpoort heeft de laatste tien jaar een metamorfose ondergaan”, zegt hij. “We zijn ‘het Knokke van de Westkust’ en die troef moeten we uitspelen.”

Ook de uitbreiding van ibis Styles Hotel draagt zijn steentje bij tot de facelift van de badstad. “Belgen gaan steeds vaker op kortbij vakantie”, zegt ook Van de Walle. “Vanaf Pasen volgend jaar kunnen ze dat bij ons, wanneer de eerste bouwfase is afgerond. Ten tweede willen we met de uitbreiding onze kostenstructuur zo efficiënt mogelijk houden. Dat is vergelijkbaar met wat we momenteel aan het doen zijn met ons ibis Styles-hotel in Zeebrugge.” (KC)