Ice Mountain investeert fors in alweer een nieuwe mega attractie

Ice Mountain

Ice Mountain in Komen, gelegen vlakbij de provinciegrens met West-Vlaanderen, zet zijn “diversificatiepolitiek” verder. Op 4 maart eerstkomend opent een nieuw gebouw met een indoor skydiving park, waarin amateurs van avontuur kunnen vliegen, zo vrij als een vogel. Of anders gezegd: een vrije val ervaring zonder daarom uit een vliegtuig te moeten springen. Via een doorkijkraam in een nieuw restaurant zal het stuntwerk van de durvers kunnen gevolgd worden. De nieuwe attractie in een verticale windtunnel is goed voor een investering van net geen 7 miljoen euro. Ze garandeert alvast een ultieme adrenaline boost.

Ice Mountain, vooral bekend van zijn indoor skipiste het hele jaar door, begon in 2009 met een eerste vorm van diversificatie met de aanleg van vier paintball terreinen alsook een laser game hoek voor kinderen. In 2014 kwam daar ook een exclusief klimpark bij, middels een investering van 750.000 euro. “Onze site evolueert meer en meer naar een indoor attractiepark voor alle leeftijden, inclusief een uitgebreid horeca-aanbod en een uitgebreide textielwinkel,” zegt Nick Dubois, marketing manager. “Zo trekken we het hele jaar door een breed publiek aan.”

Ice Mountain startte in 1999 met één skipiste en één restaurant, nadat de West-Vlaamse (Menen) zaakvoerder Stéphane Fievez drie jaar de tijd had genomen om zijn zaak professioneel op te starten. In 2006 werd de site voor de eerste keer uitgebreid met een tweede piste, een tweede restaurant en twee vergaderzalen, op vraag ook van bedrijven die graag met Ice Mountain samenwerken. Ice Mountain is op jaarbasis goed voor 350.000 bezoekers, netjes (50/50) verdeeld tussen Fransen en Belgen. Het grootste deel van de Belgische bezoekers komt uit West-Vlaanderen. (KC)