De logiesector uit Ieper (hotels en B&B’s) hebben besloten om opnieuw ‘de warmste week’ voor Moeders voor Vrede te organiseren. Maar in de plaats van één week, worden het bijna zes maanden. Heel wat Ieperse hotels en B&B’s zijn bij het sociaal initiatief betrokken.

De Ieperse hotels en B&B’s gaan, net als vorig jaar, samenwerken om geld in te zamelen voor Music For Life, de goede doel actie van Studio Brussel. Dat doen ze onder de noemer ‘Het warmste bed van Vlaanderen staat in Ieper’. “We zijn wat vroeger begonnen dan vorig jaar”, zegt Dirk Vandenbulcke, die mee zijn schouders onder het project zet. “Iedereen binnen de logiessector in Ieper werd aangeschreven en we hebben de formule lichtjes bijgewerkt. Dit jaar zijn we al in de zomer gestart met een sleutelhanger verkoop in aanloop naar de 100-jarige herdenking van de slag om Passendale. Naast de typische vlammetjes van Music For Life worden er deze zomer en dit najaar ook ‘poppies-sleutelhangers’ aangeboden. De herdenking grijpen we aan om ook het leed van vrouwen en kinderen in Syrië en Afghanistan onder de aandacht te brengen. Daarom willen we opnieuw de organisatie Moeders voor Vrede ondersteunen.”

Wie een sleutelhanger koopt, kan een gratis verblijf winnen in een hotel of een B&B.  ‘Moeders voor Vrede” is een internationaal initiatief en wordt in Ieper gedragen en gestuwd door de hyper ondernemende vrouw die barones Jennie Vanlerberghe is. Sinds 2001 trekt ze jaarlijks meerdere malen naar Afghanistan om het lot van de vrouw te helpen verbeteren. Ze boekte in al die tijd al grote successen, onder meer met de oprichting van ‘vrouwenhuizen’ waar dames en meisjes terecht kunnen voor medische zorg, onderwijs en het aanleren van een vaardigheid als opstap naar zelfstandigheid.