Impulskrediet nu ook in Kortrijk

Ben IPKImpulskrediet heeft voortaan ook een zitdag bij Sinergiek (het Huis voor Sociaal Ondernemerschap) in Kortrijk. Impulskrediet is het microkrediet tot 25.000 euro voor startende ondernemers of ondernemers die willen groeien met hun activiteiten en moeilijk toegang hebben tot bankfinanciering. Die financiële inbreng wordt beoordeeld op basis van een goed idee en een uitgewerkt ondernemers- en financieel plan. “Via reguliere banken is het vaak moeilijk om een microkrediet te krijgen als je te jong of te oud bent, nog ervaring moet opdoen, het je ontbreekt aan eigen inbreng,  je een faillissement achter de rug hebt of in een zogenaamd moeilijkere sector werkt,” zegt Ben Peeters, die regioverantwoordelijke is voor West-Vlaanderen. “Bij ons krijg je de kans om je project voor te stellen aan de hand van een financieel- en ondernemingsplan en een persoonlijk gesprek. Als we geloven in jou als ondernemer en in de slaagkansen van je project, krijg je een microkrediet en kan je van start.”

Een Impulskrediet kan ook gebruikt in combinatie met de Startlening+ of de KMO-financiering. Dat zijn twee interessante financieringsproducten van de PMV (Participatiemaatschappij Vlaanderen) voor starters of ondernemingen die willen groeien maar waarbij een eigen inbreng of cofinanciering via een andere financier noodzakelijk is. Beide formules zijn ook toegankelijk voor vzw’s mits zij minstens de helft van hun inkomsten behalen uit normale economische subsidies, dus geen subsidies.

Naast een microkrediet kunnen kredietnemers op Impulskrediet ook beroep doen voor twee jaar gratis begeleiding door vrijwillige coaches met een ruime ervaring. De zitdagen van Impulskrediet gaan door in het Kortrijkse Starterslabo aan de Spinnerijstraat. (KC)

info:  www.impulskrediet.be