Trends en Trends-Tendances hebben de namen bekend gemaakt van de nationale gazellen. Deze snelgroeiende bedrijven of “gazellen” zijn telkens sterke en competitieve bedrijven in hun domein. De Trends Gazellen worden eerst per provincie gelauwerd en op het einde vloeien hier ook de nationale Trends Gazellen uit. Telkens voor de drie verschillende regio’s (Vlaanderen, Wallonië en Brussel) en categorieën van ondernemingen (kleine, middelgrote en grote).

Bij de kleine bedrijven ging het Oostkampse IT-bedrijf Infohos Services van CEO Jan Pollet (tweede van rechts op de foto) met de grootst onderscheiding lopen. De kmo levert IT-diensten aan de ziekenhuissector, en meer bepaald bij het beheer van ziekenhuisadministratie of van patiëntendossiers. Tachtig procent van de 137 Belgische ziekenhuizen worden door Infohos beleverd. Een van de paradepaardjes van Infohos is het softwarepakket MedicatieBeheer, waarmee risico’s op foute medicatie wordt geminimaliseerd. Volgens Jan Pollet is het vinden van geschikt personeel één van de belangrijkste uitdagingen voor zijn bedrijf. Infohos Services heeft op vandaag tachtig mensen in vaste dienst, naast een tiental freelancers. “Het feit dat we zo’n innovatief bedrijf zijn, speelt gelukkig in onze kaart bij aanwervingen,” aldus de zaakvoerder in Trends.

In de top twintig van snelste groeiers staan nog drie andere West-Vlaamse bedrijven: T-HL International op plaats 6 (touroperator uit Brugge), Almanaar op plaats 8 (kippenslachterij uit Ingelmunster) en Marelec op plaats 17 (dienstenbedrijf voor de visindustrie, Nieuwpoort).