BRUGGE, KORTRIJK – De komende dagen slaat het ingenieurscafé voor het eerst zijn tenten op in West-Vlaanderen. De sessies zijn gepland in Kortrijk en in Brugge. Een ingenieurscafé is voor elke ingenieur met een gezonde dorst naar kennis, een must in de razendsnel evoluerende ondernemerswereld.

Het initiatief om een ingenieurscafé te organiseren gaat uit van Ie-net, het contactpunt voor ingenieurs. Vanaf april 2018 wordt elk semester op donderdag een informatief en ontspannend netwerkmoment georganiseerd in Howest Kortrijk en in KU Leuven Brugge. De primeursessies staan respectievelijk gepland op 26 april (Kortrijk) en op 3 mei (Brugge). 
“Het digitale tijdperk gaat zo snel dat ingenieurs nood hebben aan een kennis update om in het werkveld efficiënter te presteren”, aldus ingenieur Stefaan Gernaey, bestuurslid bij Ie-net. “Op het programma staan telkens 2 actuele thema’s die elke ingenieur tot nut is. Joboriëntatie en personal branding komen het eerst aan bod.
Beide onderwerpen zijn hot items die niet meer weg te denken zijn in de digitale wereld 4.0. Ie-net speelt hiermee in op vragen als: Hoe kan ik Linkedin optimaal benutten? Ben ik klaar bent voor een volgende carrièrestap?”
Twee experts in de materie maken de avond rond en informeren op een interactieve, luchtige manier de do’s en don’ts. Nadien wordt een netwerkmoment voorzien met een hapje en een drankje. Om een zo een breed mogelijk publiek te triggeren is dit café gratis voor iedereen.

info: www.ie-net.be