Ingenium en Buro II bouwden mee aan grootste passiefschool van Vlaanderen

DSC00032

Twee West-Vlaamse bedrijven mogen hun handtekening zetten onder de bouw van de grootste passiefschool van Vlaanderen: campus Harenvoort in Antwerpen: het Brugse Ingenium van CEO Nicolas Vyncke en het Roeselaarse architectenkantoor Buro II/Archi I + II van wijlen Hendrik Vermoortel.

“Het is één van de eerste passiefscholen van Vlaanderen, maar gelijktijdig ook de grootste,” weet Nicolas Vyncke namens Ingenium. Ingenium is een  voortrekker in het vinden en formuleren van duurzame oplossingen voor het leef- en werkcomfort in gebouwen. Het snel groeiende kantoor adviseert, bestudeert en ontwerpt op maat van de klant, op een kritische, onafhankelijke, innoverende en creatieve wijze, gebouwkarakteristieken en technische installaties.

Campus Hardenvoort wordt gebouwd in opdracht van het Antwerps Autonoom Overheidsbedrijf AG Vespa. De nieuwbouwschool zal 680 leerlingen kunnen huisvesten. Dankzij de expertise van Ingenium en Buro II/Archi I + II zal de school de juiste balans krijgen tussen goed comfort en laag energieverbruik. Het perceel met beperkte omvang noopte in elk geval tot zuinig ruimtegebruik. Zo wordt gespeeld met de hoogte van de volumes en wordt het grootste deel van de daken ingezet als speelplaats. Vormen, kleuren en materiaalgebruik zorgen voor een aangename en stimulerende schoolomgeving die ook multifunctioneel kan worden ingezet. Zo kunnen de refter en de sportfaciliteiten voor avond en weekendgebruik volledig worden losgekoppeld van de leslokalen. (KC)