Ingrid Lesage Creations belevert Ritz-hotel aan de Parijse Place Vendôme

Na vier jalesage-creations-diksmuide-ceo-portretar renovatie werd het mythische Ritz-hotel op de Place Vendôme in Parijs heropend. Het West-Vlaamse bedrijf Ingrid Lesage Creations (ILS) uit Vladslo kreeg de unieke kans haar steentje bij te dragen aan de heropbouw van deze legende. Het bedrijf is gespecialiseerd in de aankleding van vijfsterrenhotels met maatwerk in stoel- en tafelhoezen, tafellinnen, bed- en badlinnen. “Bij ons geen standaardcollectie, maar creaties op maat van de plaats waar we komen,” heet het bij monde van CEO Ingrid Lesage. “Onze klant streeft ernaar een droomwereld tot leven te brengen. Daar helpen wij aan mee.”

Het Ritz-hotel aan de Parijs Place Vendôme is één van de bekendste hotels ter wereld. Kleuren speelden een belangrijke rol tijdens het creatieve proces van deze opdracht. Voor het gastronomische restaurant Espadon creëerde ILC tafellinnen in bruintinten die perfect harmoniëren met de kleuren van het servies. Een servies dat nog steeds identiek is aan datgene waar legendarische gasten als Coco Chanel en Ernest Hemingway destijds uit aten. Op het terras van Espadon werd gewerkt met een crèmekleur die refereert aan de beroemde “pierre de France”. Het hotel werd ingrijpend gerenoveerd, maar alles is exact hetzelfde gebleven. Tot in de kleinste details. Tijdens de besprekingen van de samenwerking kreeg het team van Ingrid Lesage Creations de kans om de werken te bezichtigen. Het werd een ware ontdekkingstocht. “Voor ons is het dan de kunst om elementen uit de architectuur van het gebouw of uit het interieur te koppelen aan ons linnen,” aldus Ingrid Lesage. “Harmonie is alles in een ruimte. Voor de jardin d’hiver’ van de Bar Vendôme en voor de Ritz Bar werkten we met een zachtgroene kleur die identiek is aan de kleur van het houtwerk van de serres. Ook de kamers van het hotel werden op magnifieke wijze in hun oude glorie hersteld. Majestueuze stoffen, royaal marmer en weelderige goudaccenten zorgen ervoor dat de klanten zich hier echt de koning te rijk voelen. Voor de roomservice trolley leverden wij een unieke hoes in goudkleur.  Een uitgesproken tint die de vele goudaccenten in de kamer weerspiegelt. Het patroon van de hoes is technisch trouwens zeer innovatief en hebben we speciaal op vraag van het Ritz ontwikkeld. Want naast schoonheid is ook gebruiksvriendelijkheid een uitermate belangrijk aspect van onze job binnen de hospitality sector.”

De West-Vlaamse kmo mocht finaal ook de stoelhoezen leveren, zeg maar het paradepaardje van de firma. “Dankzij onze job komen wij sowieso op de mooiste plekken ter wereld,” aldus Ingrid Lesage. “Maar als je de kans krijgt om deel uit te maken van de heropbouw van een legende als het Ritz in Parijs, dan is dat echt een uitzonderlijke eer. De lijnen van de stoel in de balzaal zijn zeer uitgesproken en vroegen om een sobere aankleding die we toch de nodige klasse en uitstraling wisten te geven met royale satijnstoffen in zachte kleuren en met één model in fijne, witte kant dat met het oog op huwelijksfeesten werd ontworpen. Voor het linnen in de balzaal kozen we een mix van diep bordeaux, warm goud en opnieuw het zachte groen van de jardin d’hiver. Het refereert allemaal naar de warme kleuren van de Vlaamse primitieven als canvas voor de vele, fabelachtige soirees die er ongetwijfeld nog zullen volgen.”

Ingrid Lesage Creations is met zijn gespecialiseerde textielaankleding “kind aan huis” bij omzeggens alle vijfsterrenhotels wereldwijd. De referentielijst oogt in elk geval indrukwekkend. (KC)