Interieur ontvouwt zijn plannen voor de beurs 2016

WP_20160523_001In Kortrijk en in Brussel heeft de Stichting Interieur tekst en uitleg gegeven over de Biënnale die dit jaar zijn deuren opent op 14 oktober en de deuren sluit op zondag 23 oktober. Het wordt een feestelijke editie want het is de 25e maal dat de designbeurs wordt georganiseerd.  Op een oppervlakte van 40.000 vierkante meter worden zo’n 600 exposanten verwacht, al is dit cijfer vandaag nog niet bereikt. Na de eerder tegenvallende editie van 2014 wil Interieur bij deze verjaardagseditie opnieuw schitteren en met Jo Libeer als sturende en stuwende kracht aan het hoofd is die kans vrij groot.

De curatoren Kersten Geers en David Van Severen hertekenen Kortrijk Xpo in een innovatief rastermodel en willen deze zilveren editie ook met een sausje van zilver -dat alom tegenwoordig zal zijn- overgieten. “Terwijl er in de jaren negentig tweeduizend objecten op zich centraal stonden, verschuift de focus nu weer naar complete interieurs,” zegt het duo van het architectenbureau OFFICE Kersten Geers David Van Severen. “Zo is het in de jaren zestig ook allemaal begonnen. Je zal ook nu letterlijk in verschillende kamers en sferen kunnen onderduiken net zoals je dat in eender welk huis kan doen. We streven hiervoor naar samenwerking tussen diverse ontwerpers en/of architecten. De bedoeling moet zijn een totaalervaring aan te bieden aan de bezoekers, alsook een grondige blik op het wonen en de innovaties van de toekomst. Daarom zal in hal 5  ook speciale aandacht besteed worden aan de avant-garde scene.”

De Biënnale wil uitblinken tijdens maar ook na de uren. Blikvangers op de beurs zullen ongetwijfeld de vijf thematische bar-cafés zijn waar een link wordt gelegd tussen design enerzijds en food anderzijds. After hours moeten bezoekers verleid worden met dank aan The Circus (een heuse circustent die omgetoverd wordt in designtheater) en aan een in Italië (Milaan) gekopieerd concept van het beroemde “Bar Basso” (een fun apero bar).  Zoals ook in 2014 gebeurde wil de beurs Interieur opnieuw een brug slaan naar het centrum van de stad en daar een hele reeks realisaties van stadsvernieuwing -in hoofdzaak langs de boorden van de Leie- in de kijker zetten. (KC)