Het dDSC_1312eels in Knokke en deels in Sluis gevestigde Invest-Mobile pakt uit met een primeur om u tegen te zeggen: het eerste prototype van een golfkarretje nieuwe stijl. In de praktijk komt het er op neer dat het open golfkarretje omgedoopt wordt tot een volwaardige afgesloten vervoermiddel, een heuse auto als het ware, zonder echter de voordelen (klein, handig, milieuvriendelijk) van het oorspronkelijke golfkarretje overboord te gooien. Het prototype heeft onder meer volwaardig ruitenwissers en beschermingsglas langs alle zijden. Ook inzake milieu scoort de nieuwkomer hoog. Invest-Mobile hoopt met deze nieuwe uitvinding, overgewaaid uit de VS, commercieel succes te halen, niet alleen in eigen land maar ook in het buitenland.

Invest-Mobile is een innovatief, toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen van elektrische mini-voertuigen. De kmo werd opgericht in 2009 door Magdalena Vermeire en kent sindsdien een razend snelle groei. Inmiddels is de kmo uitgegroeid tot marktleider in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Egypte. De markt erkent Invest-Mobile als oplossingsgerichte leverancier van functionele, milieuvriendelijke voertuigen. Het bedrijf spreidt zijn basisactiviteiten over Knokke (met een vestiging op de industriezone van Westkapelle) en Sluis, ofte over West-Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen. De assemblage van de “golfkarretjes” gebeurt in de regio, maar net over de grens (Ede). Het aantal golfkarretjes dat geassembleerd wordt, blijft een goed bewaard geheim.

Invest-Mobile heeft eigen kantoren in het buitenland, zoals in Zuid-Spanje (Puerto Banus), in Duitsland ( Badwiesen) en Nederland (Cadzand). In West-Vlaanderen zijn er verhuur- en verkooppunten in De Panne, Nieuwpoort, Sint-Idesbald, Koksijde en Knokke. De elektrische golfkarren kunnen zowel ingezet worden op de golfbaan, als op de openbare weg (voorzien van Belgisch kenteken, verlichting, veiligheidsgordels, enzovoort).

Zopas werd nog bekend gemaakt dat Knokke-Heist de gemeente is met het grootste aantal “groene” wagens. Niet omdat de inwoners zo milieubewust zijn, wel omdat de vele golfkarretjes in het straatbeeld de groene score van de badstad danig opkrikken. Officieel zijn er 219 golfkarretjes geregistreerd, maar volgens schepen van Milieu Pol Geerinckx zijn het er veel meer. Hij mikt op een vijfhonderdtal. Invest-Mobile heeft het belangrijkste marktaandeel. (KC)