Isolinvest geeft studenten inzicht in HR-problematiek

isolinvest_klTalentaccent_kl

Het is een bekend fenomeen: je hebt de schoolbanken en je hebt de praktijk van elke dag op het terrein. Het zijn twee werelden die nog al eens ver uit elkaar liggen. Praktijkervaring opdoen is de beste manier om de kloof te dichten. Tot die gezamenlijke conclusie kwamen ook Isolinvest en een aantal VIVES-studenten.

Isolinvest, het Deerlijkse isolatiebedrijf van zaakvoerder Stefaan Manderick, gaf vijf VIVES-studenten de kans om hun professionele vaardigheden als HR-officer in een realistische werkomgeving verder te ontplooien. De studenten werden begeleid door hun docent Gerd Bellemans, tevens zaakvoerder van “Talent”. Bellemans hielp de studenten bij het in kaart brengen van een aantal functies en jobs in het bedrijf Isolinvest.

Deze HR-opdracht vormde een onderdeel van het “Eurolanguages Examen”, georganiseerd door SPACE European Network For Business Studies and Languages. Studenten zetten zelfstandig een aantal competenties uit hun opleiding in om een extra diploma te behalen. De studenten werkten toe naar een eindresultaat waarbij ze alle functies nauwkeurig konden beschrijvingen. Deze analyse wordt nu door Stefaan Manderick en Gerd Bellemans verder gebruikt om de strategie, de organisatiestructuur en het HR-beleid van Isolinvest verder te optimaliseren. (KC)