IT-dienstverlener Centric uit Oostkamp haalde een mooi referentiecontract naar zich toe. Het mag een update van het warehouse managementsysteem Locus WMS leveren aan Domus. Met dit pakket zal het mogelijk zijn om alle bewegingen in het magazijn van Domus intelligent én centraal aan te sturen. Domus verhoogt hiermee de snelheid waarmee producten het distributiecentrum verlaten. Domus Logistics is het logistieke zusterbedrijf van CASA International en baat al sinds geruime tijd een distributiecentrum uit in Heultje (Westerlo), van waaruit jaarlijks duizenden vrachtwagens worden uitgestuurd naar 520 CASA-winkels in 8 Europese landen.

Omdat het distributiecentrum in Heultje zijn capaciteitslimiet bereikt heeft en een uitbreiding door plaatsgebrek niet mogelijk is, wordt het vervangen door het nieuwe geautomatiseerde distributiecentrum in Olen. Door de komst van het distributiecentrum zullen jaarlijks 5.000 vrachtritten uitgespaard worden, daar ook 5 externe partners mee gecentraliseerd worden in het nieuwe distributiecentrum. Dat is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor de verkeersdruk in de regio. Het nieuwe distributiecentrum, gelegen langs de E313 in Olen, heeft een oppervlakte van 50.000 m² en biedt plaats aan 65.000 paletten.
Locus WMS van Centric is sedert 2004 in gebruik bij Domus. Via upgrades is ondersteuning van nieuwe technologieën en nieuwe methodes beschikbaar. Het nieuwe distributiecentrum bestaat uit een combinatie van een conventioneel (manueel) en een automatisch magazijn. De complexe werking van het nieuwe distributiecentrum wordt vanuit één multi-site inrichting van Locus WMS optimaal aangestuurd.

Centric is een Nederlandse multinational met belangrijke vestigingen in Oostkamp en in Zaventem.