Dienstenleverancier delaware, met belangrijke vestiging in Kortrijk, tekende een contract met netwerkbeheerder Eandis om een IT-omgeving neer te zetten die klaar is voor de businessnoden van morgen. delaware zal Eandis gedurende de volgende zes jaar helpen bouwen aan de ICT-fundamenten. Dit onder meer via de implementatie van SAP S/4HANA als Enterprise Resource Planning (ERP)- en Enterprise Asset Management (EAM)-oplossing en de uitrol van Esri’s Geographical Information System (GIS). Eandis werkt vandaag al met een SAP ERP-systeem, maar de oplossing is verouderd en bevat veel maatwerk. Met de omschakeling naar S/4HANA, ontworpen op basis van de meest moderne technologie, wil Eandis een beroep kunnen doen op een marktconforme oplossing met geïntegreerde best practices. Op deze manier kunnen er sneller applicaties aan de business worden geleverd, met een hoge kwaliteit en tegen lagere kosten.

delaware hield naar eigen zeggen ook rekening met de verwachting van Eandis om de complexiteit van zijn applicatie landschap sterk te reduceren en een doorgedreven integratie voorop te stellen. Met delaware gaat Eandis in zee met een langetermijnpartner met een uitgesproken integrator-DNA en een onderbouwde visie. “Wij hebben jarenlange ervaring met grote integratietrajecten en zijn in staat om op een doordachte en pragmatische manier een end-to-end oplossing uit te rollen”, zegt Wouter Fransoo, partner bij delaware. “Bovendien zijn we bij Eandis niet aan ons proefstuk toe. We zullen net als bij onze vorige projecten, nauw met het Eandis-team samenwerken om de transformatie in goede banen te leiden.” Erwin Blommaert, senior manager en verantwoordelijk voor de utility business bij delaware, ziet het zo: “Het contract bij Eandis is de kroon op ons jarenlange werk in de nutssector en voor Eandis zelf. We kijken er naar uit om samen met Eandis de volgende stap naar een nog ‘slimmere’ organisatie te zetten.”

delaware, dat zijn roots heeft in Kortrijk, is een snelgroeiend, wereldwijd actief bedrijf dat geavanceerde oplossingen en diensten levert aan organisaties die streven naar een duurzaam en competitief voordeel. Het inmiddels internationaal vertakte bedrijf stelt 1500 professionals te werk in 27 regionale kantoren in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Amerika.