IVC geeft er een lap op in Avelgem

moduleo-20161125De IVC Group heeft de ambitie om wereldmarktleider te worden in de snel groeiende markt van LVT (luxe vynil tegels of planken). Vooral het merk Moduleo is aan een sterke opmars bezig. Ambitie veronderstelt dat er ook zwaar geïnvesteerd wordt, en dat is wat er in Avelgem ook is gebeurd. Rond deze tijd wordt aan de boorden van de Schelde de new look fabriek, met verdubbelde capaciteit in het magazijn, in gebruik genomen. Concreet kunnen trucks nu op amper een kwartiertje tijd geladen worden, een ongezien surplus in efficiëntie en productiviteit. De modelfabriek en het logistieke centrum worden nu ook met een zogenaamde conveyorbrug rechtstreeks met elkaar verbonden.

IVC, het geesteskind van Filip Balcaen, werd opgericht in 1997, en maakte zich in zijn sector incontournable. Het bedrijf wordt vandaag geleid door CEO Jan Vergote. IVC groeide op twintig jaar tijd bijzonder sterk. Het Amerikaanse Mohawk legde in januari 2015 ruim 1 miljard euro op tafel legde voor de overname van IVC. Mohawk, de nummer één wereldwijd in vloerbekleding, is sinds 2005 ook de moedermaatschappij van Unilin. Filip Balcaen werd na de deal van januari 2015 ook mede aandeelhouder en bestuurder in de Amerikaanse supergroep.

IVC heeft 1.500 medewerkers in zes productie units, waaronder dus één in de historische thuisbasis Avelgem. Het bedrijf ontwikkelt en produceert jaarlijks ruim 100 miljoen vierkante meter vinylvloeren. (KC)