IVC Group, grote speler op de markt van luxevinylvloeren, investeerde 120 miljoen euro om de jobs en de technologie lokaal te verankeren. Voor eind dit jaar zou de nieuwe fabriek in Avelgem operationeel moeten zijn en daarom wordt nog altijd gezocht naar 120 mensen om alle vacatures in te vullen. Tegen 2018 streeft IVC naar een verdubbeling van de wereldwijde productiecapaciteit van luxevinylvloeren. 

IVC Group heeft de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in West-Vlaanderen. De producent van vinylvloeren op rol en hoogwaardig modulair vinyl bouwde in 2012 een gloednieuwe fabriek in Avelgem en in 2014 een nieuw volautomatisch magazijn. Dit jaar werd het magazijn uitgebreid én een hoogtechnologische, derde fabriek op de site gebouwd die dit najaar nog operationeel moet zijn. De totale investering bedraagt 120 miljoen euro. Door de investering versterkt IVC Group bovendien haar positie binnen de Amerikaanse Mohawk-groep waarvan het bedrijf deel uitmaakt.

In Avelgem werken vandaag al meer dan 400 mensen voor IVC Group. De nieuwe productiefabriek zal 200 extra jobs creëren. Vandaag zijn er 80 krachten aangeworven, maar 120 vacatures staan nog open. Het gaat vooral om productieoperatoren, maar ook ploegchefs, technici, heftruckchauffeurs, commercieel bedienden en medewerkers voor kwaliteit, marketing en boekhouding. Ook in Moeskroen, waar IVC Group momenteel een nieuwe tapijttegelfabriek bouwt, zullen er 50 bijkomende jobs gecreëerd worden.

Hoogtechnologische fabrieken

De IVC Group werd twintig jaar terug opgestart door Filip Balcaen en behoort sinds 2015 tot het Amerikaanse Mohawk. Het bedrijf wist zich steeds sterker te positioneren binnen de markt van luxevinyltegels en –planken. Vooral het merk Moduleo is aan een sterke opmars bezig. Het hoogwaardige, modulaire vinyl slaat wereldwijd aan omwille van de innovatieve designs, realistische look en creatieve ontwerpmogelijkheden. In Avelgem en het Amerikaanse Dalton (Georgia) wordt werk gemaakt van twee hoogtechnologische fabrieken.