IVC Group in Avelgem zet zijn opmars voort in de markt van luxevinyl tegels en planken (LVT). Om die groei te ondersteunen zoekt het bedrijf meer dan 200 medewerkers, onder andere voor de nieuwe fabriek die in het najaar opstart. Dat is bovenop de 400 bestaande jobs bij IVC in Avelgem. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren al sterk geïnvesteerd in West-Vlaanderen. De producent van vinylvloeren bouwde in 2012 al een gloednieuwe fabriek in Avelgem en in 2014 een nieuw volautomatisch magazijn. Dit jaar werd het magazijn verder uitgebreid en in het najaar wordt er een gloednieuwe, derde fabriek op de site in gebruik genomen. De investering bedraagt 120 miljoen euro. Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters kende een ondersteuning toe van 3,2 miljoen euro. Vooral het merk Moduleo is aan een sterke opmars bezig. Het hoogwaardige, modulaire vinyl slaat wereldwijd aan omwille van de innovatieve designs, realistische look en creatieve ontwerpmogelijkheden.

Volgens Tine Malfrere, HR Manager IVC Group, is het momenteel alle hens aan dek. “Voor het merendeel gaat het om productiemedewerkers, maar in zowat alle andere domeinen zoeken we eveneens versterking”, zegt ze. “Wie interesse heeft, kunnen we heel wat bieden: werk in eigen streek of internationaal, verschillende ploegen, en bovenal een toekomstgerichte, innovatieve omgeving die inzet op duurzaamheid en kwaliteit.”

 IVC, destijds opgericht door de familie Balcaen, zoekt niet alleen extra productieoperatoren, maar ook ploegchefs, techniekers, heftruckchauffeurs, commercieel bediendes, medewerkers voor de afdelingen kwaliteit, marketing en boekhouding. IVC Group, een onderdeel van de Amerikaanse multinational Mohawk Industries, is een internationale topspeler in de wereld van vinylvloerbekleding. Met sterke merken als Moduleo, Itec, Leoline en Xtrafloor maken ze interieurs mooier, geïnspireerd door vakmanschap, design en kwaliteit. IVC Group bestaat 20 jaar, heeft een omzet van ruim 800 miljoen euro en is gegroeid tot 1500 enthousiaste medewerkers met vestigingen in Avelgem, Luxemburg, Duitsland, UK, Rusland, USA en China.