In Izegem viert het vooral bij ondernemers wel bekende restaurant La Durée zijn tiende verjaardag. La Durée ging van start in april 2007. Amper een half jaar later volgde een eerste Michelinster en in 2013 volgde een tweede. De reputatie van het huis kan sindsdien niet meer stuk.

La Durée is het levenswerk van meesterchef Angelo Rosseel. Rosseel heeft zijn eigen verklaring voor zijn succes. “Van begin af aan probeerde ik gewoon mijn eigen ding te doen”, aldus de uitbater en kok. “Hoe ik dat deed? Door zich niet te laten afleiden door en goed te filteren in vluchtige keukentrends. Ik zweer bij een stabiele en goed onderbouwde creatieve keuken en bij gerechten die mooi in balans zijn, waar enkel plaats is voor absolute topproducten.”

Angelo Rosseel wilde de tiende verjaardag van zijn restaurant ook op een bijzondere manier vieren. Daarom maakte de chef, seizoensgebonden, een selectie van “signature dishes” over de voorbije 10 jaar. “Deze gerechten in combinatie met een selectie mooie wijnen maakt van onze verjaardag een unieke belevenis voor onze gasten”, aldus Rosseel.