J. Cortès installeerde een AED aan de toegangspoort van het bedrijf in Zwevegem-Knokke. Een AED, een automatische externe defibrillator, is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een circulatiestilstand.

Een rage is het nog niet, eerder een nieuwe trend waar pioniers het voortouw nemen: een AED in huis halen die hartpatiënten kunnen behoeden voor -in het slechtste geval- een gewisse dood. Sigarenfabrikant J. Cortès, eigendom van de familie Vandermarliere, behoort alvast tot die groep van vaandeldragers. Het installeerde in samenwerking met het Rode Kruis een AED, ofte een automatische externe defibrillator. Dit is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een circulatiestilstand. J. Cortès schenkt dit toestel ook aan de gemeente. Hiermee wil het bedrijf niet enkel de hartveiligheid van de eigen medewerkers en bezoekers garanderen, maar ook die van de hele gemeente.

De familie Vandermarliere staat bekend omwille van zijn groot sociaal-maatschappelijk engagement. “Wij vinden het als bedrijf belangrijk om iets terug te doen voor de gemeente en gemeenschap. Voor ons is dat een kleine moeite die een groot verschil kan maken”, aldus CEO Fred Vandermarliere. J. Cortès steunt de werking van het Rode Kruis al jaren, en op allerhande manieren. Zo wordt er jaarlijks bloed gedoneerd door de Cortésiens. Nu ontving het bedrijf het label ‘Onderneming met een hart’ en ‘Hartveilig bedrijf’. Met de installatie van het AED toestel gaat J.Cortès immers alweer een stapje verder in zijn engagement met het Rode Kruis. J. Cortès engageert zich daarenboven om de nodige opleidingen te volgen in het kader van reanimeren en defibrilleren / bedrijfs eerstelijnshulp.