Jacqueline Sioen (Sioen Industries en de moeder van Michèle Sioen) won de prestigieuze prijs “Woman of the Year” én daarbovenop een lifetime achievement award, uitgereikt door Director-E, één van de toonaangevende magazines in de kledingbranche. Deze prijzen zijn een erkenning van 57 jaar inzet en hard werk bij de firma Sioen Industries. Ze stond destijds samen met haar man Jean-Jacques Sioen aan de wieg van het bedrijf dat in 1960 werd opgericht.

Jacqueline Sioen heeft altijd een sleutelrol gespeeld in de groei en de ontwikkeling van het bedrijf. Vanaf 1964, toen ze met Jean-Jacques Sioen huwde, zette ze zich in om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen en te laten uitgroeien tot een wereldmarktleider in technisch textiel en beschermkleding. De groep Sioen heeft vandaag een omzet van 363 miljoen euro, stelt 4 000 mensen te werk in 53 bedrijven verspreid over 23 landen. De groep is altijd een groeibedrijf geweest. Sinds 2016 nam het bedrijf al 6 firma’s over die Sioen Industries een grote boost gaven. Sinds 2014 is Jacqueline Sioen niet-uitvoerend bestuurder van de Sioen Industries groep, een beursgenoteerd bedrijf waarvan de familieholding ruim 62 procent van de aandelen nog in eigen handen heeft.

Jacqueline Sioen staat bekend als gedreven, werkt hard, en is vooral visionair en zeer innoverend. Ze is altijd de drijvende kracht geweest achter innovaties, waarbij ze nieuwe ideeën een voedingsboden gaf en waarbij ze verandering stimuleerde. De medewerkers van Sioen zijn bijzonder trots op de prijzen, die een erkenning zijn voor een levenslange toewijding aan de firma Sioen in het bijzonder en aan de textielsector in het algemeen.