In alle stilte heeft Jan Dejonghe (ex-Pinguin) gezorgd voor een opmerkelijke ommekeer bij de Anzegemse kmo Abriso. Het bedrijf is gespecialiseerd in isolatie- en verpakkingsmateriaal, producten waarmee het de meest uiteenlopende sectoren weet te verblijden: de verpakkingssector, de bouw, de automotive sector, de meubelindustrie, de voedingssector of de elektronicabranche. De productie gebeurt via extrusie van polyethyleenschuim, luchtkussenfolie en polystyreen.

Abriso, toen nog eigendom van Sofie en Peter Deceuninck, kwam in 2013 in zwaar weer terecht en deed beroep op de financiële kennis en dito expertise van Jan Dejonghe. Hij trok niet alleen de boot recht, maar nam in twee stappen (2013, 2016) ook de aandelen van eerst Peter en nadien van Sofie Deceuninck over. Het resultaat mag vandaag gezien worden: van zwaar verlieslatend naar erg rendabel. Abriso zag het levenslicht in 1985 en heeft op vandaag een sterke positie opgebouwd binnen de Europese markt van verpakkings- en isolatiematerialen. Inmiddels beschikt het bedrijf over zeven productievestigingen in België, Frankrijk, Polen, Slovakije, Roemenië, Oekraïne en Hongarije. “Deze evenwichtige geografische spreiding, een modern productieapparaat en meer dan 100.000 m² bedrijfsgebouwen zijn onze troeven om de klant te allen tijde een optimale service te garanderen”, aldus Jan Dejonghe die CEO en referentie aandeelhouder is. Hij kan daarbij rekenen op de steun van de gereputeerde Nederlands-Belgische private equity speler Bencis.

Zopas wist Dejonghe via zijn Slovaakse dochterbedrijf in de buurt van Kosice, nog een mooi referentiecontract in de wacht te slepen voor autobouwer Skoda. Het gaat om een primeur. De fabriek in Slovakije draait nu op volle capaciteit.