De Raad van Bestuur van het Bedrijvencentrum (BC) regio Kortrijk heeft Jan Valcke benoemd tot nieuwe directeur. Hij volgt er Pol Huysentruyt op die op 12 juli 2017 overleed aan de gevolgen van een langdurige ziekte. Huysentruyt heeft het BC met succes geleid gedurende 10 jaar. Kort na zijn aanstelling in januari 2007 heeft hij het initiatief genomen voor een grondige renovatie en vernieuwing van het centrum waarbij het gebouw een ware metamorfose onderging en daarenboven uitgerust werd met de meest geavanceerde technologieën om aldus de bedrijven die er gevestigd zijn maximaal te kunnen ondersteunen.

Met ‘ondernemer par excellence’ Jan Valcke is een ideale opvolger gevonden. Hij begon zijn loopbaan als autodidact. Na zijn studies aan het Sint-Amandscollege te Kortrijk en een korte passage aan de KUL te Leuven werkte hij jarenlang in een aantal IT bedrijven zoals Prodata, Xerox en Acec. In 1987, op 33 jarige leeftijd, werd hij zelfstandige ondernemer en heeft hij samen met een collega het bedrijf Digiline opgericht, een bedrijf gespecialiseerd in “telefoon bankieren”. Dit werd vrij snel aangevuld met veiligheid waardoor in 1990 de eerste “Digipass” ontstond. Een nieuw bedrijf “Digipass” werd opgericht om het product “Digipass” wereldwijd te commercialiseren. Het werd een groot succes maar de beschikbare financiële middelen waren onvoldoende om de steile groei te financieren. Daarom werden de bedrijven Digiline en Digipass verkocht en zo ontstond “Vasco Data Security”. Jan Valcke bleef werken voor het Amerikaanse Vasco Data Security en in 2002 werd hij benoemd tot president en COO van het bedrijf. Onder zijn leiding is Vasco Data Security uitgegroeid tot een wereldspeler met meer dan 600 medewerkers en is het bedrijf actief in meer dan 100 landen. In 2011 werd Jan Valcke verkozen tot ‘ICT Personality of the Year’.

Op dit ogenblik zijn er 33 bedrijven gehuisvest in het BC regio Kortrijk. Ze huren er een kantoor of een doorgangsgebouw. Daarenboven zijn er ook nog 9 bedrijven die in het BC een flexibele werkplek huren. Deze 42 bedrijven helpen samen nagenoeg 200 mensen aan werk. De aandeelhouders van het BC Regio Kortrijk zijn de volgende bedrijven (in alfabetische volgorde): Barco, Bekaert, BNP Paribas Fortis, Eandis, Intercommunale Leiedal, POM West-Vlaanderen. Hun participatie in het Bedrijvencentrum BC Regio Kortrijk is niet gebaseerd op een verwachte financiële return, maar op maatschappelijke verantwoordelijkheidszin. Het Kortrijkse Bedrijvencentrum werd in 1983 opgericht.