West-Vlaming en Kortrijkzaan Jan Valcke nam eind vorig jaar in alle stilte afscheid bij Vasco, waar hij CEO én voorzitter was van het Belgische filiaal van de  Amerikaanse groep. Scott Clements, de vorige manager voor strategische zaken, is hem inmiddels opgevolgd.

In een persbericht stak Vasco uitgebreid én terecht de loftrompet van de aimabele en bijzonder competente Jan Valcke. Hij wordt geroemd voor zijn belangrijke bijdrage tot de groei en de bloei van het bedrijf. “We hebben zijn diensten aan het bedrijf enorm naar waarde geschat”, luidde de commentaar. “Dankzij Valcke en zijn enorme talent, is Vasco kunnen uitgroeien tot een marktleider in zijn sector.”

Jan Valcke nam, nu hij de zestig voorbij is, zelf de beslissing om een stap opzij te zetten en plaats te maken voor een nieuwe generatie. “Na meer dan twee decennia op de barricades, was ik toe aan meer tijd bij mijn familie en was het tijd om de fakkel door te geven”, aldus Jan Valcke in een persbericht. “Scott Clements heeft de ervaring en de visie om Vasco nu naar een nog hoger niveau te tillen. Ik wens mijn opvolger ook alle succes.”

Jan Valcke is het type van de selfmade man die ooit zijn loopbaan begon als taxichauffeur en wist op te klimmen tot numero uno bij één van de blikvangers op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Hij werd alom gerespecteerd als manager én als mens. Vasco Data Security Systems is een technologiebedrijf dat specialist is in internet- en databeveiliging. Het bedrijf was jarenlang sponsor van voetbalclub KV Kortrijk.