Nu al is Stow een top drie speler in Europa én wereldwijd, maar het mag ook nog meer zijn. Dat zegt CEO Jos De Vuyst in een gesprek met Retail News. Vertrekkend van uit die gunstige marktpositionering wil het bedrijf dat dit jaar precies veertig jaar bestaat, nu vooral de acquisitoer op. Stow werd in de jaren zeventig (1977)  als familiebedrijf gesticht in Wevelgem en is inmiddels uitgeweken naar Dottenijs en Spiere-Helkijn. De kmo is een specialist in de bouw van industriële rekken en magazijnoplossingen en is wereldwijd actief, ook met eigen filialen.

In Spiere-Helkijn is Stow tegen de muren opgegroeid. Daarom zit er een heel nieuwe strategie aan te komen. Dat de site in Spiere-Helkijn aan haar limiet zit, mag volgens het management geen obstakel zijn om het groeiscenario te stoppen, integendeel. Daarom werd beslist om nog een nieuwe fabriek te bouwen aan de Tsjechisch-Poolse grens. Op termijn moet die qua grootte de evenknie van Spiere worden. Dit zal volgens het management absoluut geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid hier. De voorbije jaren heeft Stow circa tachtig mensen aangeworven, en het bedrijf zegt dat het nog extra mensen kan gebruiken.

Stow maakt deel uit van de Franse financiële groep Averys, die nog andere rekkenfabrikanten telt. Rekken zijn vrij zware producten die een aanzienlijke transportkost impliceren. “Daarom zou het ideaal zijn mochten we nog meer productiebedrijven hebben, verspreid over Europa, zodat we de transportkost voor onze klanten kunnen verlagen”, aldus Jos De Vuyst. “Om dat te verwezenlijken, is de kans groot dat we op termijn acquisities gaan realiseren.”