Javana voortaan 24 uur op 24 open

sylvie-evelyne-thomas-javanaNa de renovatie in Gent is nu ook de winkel van Javana in Brugge gerenoveerd en staat er bovendien een webshop online. “Voortaan is Javana dus 24 uur op 24 uur open,” aldus de theezussen Evelyne en Sylvie Verhaeghe. Het pand in de Steenstraat ademt een koloniale sfeer uit. De theemuur, met meer dan 150 soorten verse losse thee, is een echte aandachtstrekker. Er kan ook koffie besteld worden uit verschillende uithoeken van de wereld. “Belgen zijn voornamelijk koffiedrinkers, maar thee is aan een sterke opmars bezig,” aldus de zusjes Verhaeghe. “Wij vergelijken thee met wijn. Daarom geven we ruim advies, niet alleen aan de klanten in de winkel, maar ook aan horecazaken. Heel wat restaurants in het Brugse en Gentse serveren onze Javana-thee.”

De klassieke winkel aanvullen met een online-theewinkel drong zich echter op. Javana biedt ook online een bijzonder uitgebreid assortiment verse losse thee. In de webshop vind je onder meer zwarte thee, groene thee en witte thee, maar ook volop rooibos-, vruchten- en kruidenthee. Sylvie Verhaeghe: “Groene thee verkoopt goed wegens algemeen erkend als gezond, goed voor het boosten van je energie en nog aardig voor je huid ook. Heel erg in is momenteel de Matcha-thee. De poederthee wordt ook gebruikt om smoothies mee te maken. Ook witte thee verkoopt heel erg goed. Wie wil afslanken kan het best witte thee drinken. En bio-thee is ook sterk in opmars.  Als speciaalzaak willen we de klanten optimaal adviseren en wegwijs maken, in de winkel wordt heel veel informatie gevraagd. Zodra klanten weten welke thee hen het best ligt, bestellen ze heel snel via de webshop.”

De theezussen worden overstelpt met vragen over thee. Wat drink je tegen eczeem? Wat drink je als je een kater hebt? Is witte thee beter dan groene thee? Kan je ook koken met Matcha? Hoe maak je zelf ijsthee? Daarom organiseren Evelyne en Sylvie Verhaeghe dit najaar theeworkshops in de winkel in Brugge. Op de website en de facebookpagina van Javana vind je hierover alle concrete informatie. In de zomer van 2017 wil Javana in Knokke een pop-uptheebar openen, mét theeworkshops.
Javana heeft een lange traditie. Het opende de deuren in 1949 als koffiebranderij en is decennia later nog altijd een pionier in koffiebranden en kwalitatieve theemengsels. Thomas Kints verdeelt de koffie. De zussen Sylvie en Evelyne Verhaeghe runnen de theeshop. (KC)