JCI-leden wuiven Eric Van Zele origineel uit in “The Circle”

jci-barco-91

Meer dan 130 leden en sympathisanten van de West-Vlaamse afdeling van JCI hebben uittredend Barco-topman Eric Van Zele een waardig afscheid bezorgd in “The Circle”, het imposante nieuwe hoofdkwartier van de Kortrijkse technologiegroep. JCI Kortrijk bracht hulde aan de voormalige topman wiens verdiensten oneindig groot zijn. “We moeten Eric Van Zele bijzonder erkentelijk zijn voor zijn visie en leiderschap om Barco doorheen de crisistijden te loodsen en om het hoofdkwartier van Barco blijvend te verankeren in Kortrijk,” aldus Stefaan Verhamme, voorzitter van JCI Kortrijk. “Een performante wereldleider als Barco creëert veel welvaart en tewerkstelling in de streek en moeten we absoluut in Kortrijk houden.”

Eric Van Zele deelde op zijn eigenste manier zijn ervaringen over de voortdurende transformatie van Barco met het jonge ondernemerspubliek. “De opeenvolging van rake tips over leiderschap en ondernemerschap, leidde tot veel nieuwe professionele inzichten voor de JCI-leden,” aldus nog Verhamme. “Ook de rustig manier van vertellen door Eric Van Zele, is voor iedereen een genot om naar te luisteren.”

JCI Kortrijk bedankte Eric Van Zele door een kopie te geven van de eerste kleurenfilm van Barco, gemaakt in 1965. Deze film werd ook getoond tijdens het eerste publieke event van de Jonge Kamer Kortrijk in 1966. “Dit maakt de cirkel tussen Barco en JCI Kortrijk na vijftig jaar perfect rond.” aldus Pol Descamps, stichtend voorzitter van JCI Kortrijk en zelf een gewezen topman van Barco. Alle West-Vlaamse “Jaycees” genoten enthousiast na tijdens een sfeervolle receptie in het atrium van Barco en dat is er ook op de foto aan te zien. (KC)