Brugge

Voor het zevende jaar op rij bundelen de West-Vlaamse afdelingen van JCI de krachten om de award “West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2018” uit te reiken. Op 29 maart 2018 gaan ze in Brugge op zoek naar de opvolger van Manu Lagast (Derotex).

JCI telt in West-Vlaanderen liefst veertien afdelingen, die op hun beurt deel uitmaken van een wereldwijde organisatie JCI. De doelstelling van JCI bestaat erin om hun leden (mannen en vrouwen tot 40 jaar) door middel van trainingen, projecten, bedrijfsbezoeken en internationale contacten en congressen kansen te bieden om zich op persoonlijk en professioneel vlak verder te ontwikkelen. Een van de vele projecten die zij op poten zetten is het uitreiken van de award voor West-Vlaamse Jonge Ondernemer. Deze award wil voornamelijk de ondernemingszin van jonge ondernemers in de spreekwoordelijk verf en bloemetjes zetten. “West-Vlaanderen bulkt van de sterke en innovatieve ondernemers”, licht voorzitter Jonas Maes (JCI Houtland) toe. “Die willen we een hart onder de riem steken. Winnen is een erezaak. De winnaar van de West-Vlaamse voorronde maakt ook kans om in de finale in Antwerpen uiteindelijk Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar te worden. Een eer die in 2017 te beurt viel aan Wouter Foulon (Comate) uit Leuven.”

Deelname

“Er zijn drie basisvoorwaarden om mee te dingen naar de award”, weet Bart Desomer (JCI Ieper-Poperinge-Wervik) te melden. “De ondernemer moet jonger zijn dan 40 jaar, vermits dat de doelgroep van JCI is. Daarnaast moet hij of zij zaakvoerder/hoofdaandeelhouder zijn van het bedrijf. Als laatste moet de ondernemer uiteraard wonen in West-Vlaanderen of de hoofdzetel van het bedrijf moet er gevestigd zijn. Verder in de selectie wordt dan ook nog gekeken hoe bedrijven omgaan met onder andere innovatie, sociaal engagement en personeelsbeleid.”

Op 20 december wordt de longlist van de kandidaten bekendgemaakt. Samen met een West-Vlaams consultancykantoor worden de ingediende dossiers dan doorgelicht om uiteindelijk in februari de shortlist van 4 kandidaten bekend te maken. Op donderdag 29 maart 2018 wordt in het Oud Sint-Jan in Brugge tijdens de award show de winnaar van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer bekend gemaakt. Vorig jaar ging Manu Lagast (kleinzoon, van de stichter van Unilin) met zijn firma Derotex heel terecht met de West-Vlaamse trofee lopen.