De laatste fase van het Brugse project Witte Molen Park op de site Paverko (Sint-Michiels) werd opgestart. De verschillende flatgebouwen langs de Koning Albert I-laan worden eind september opgeleverd. Van de totale oppervlakte is momenteel reeds 70 procent verkocht. Momenteel worden de antracietkleurige ramen geplaatst. Daarna wordt een onderhoudsvriendelijke sierpleister aangebracht in een stralend witte kleur. Tevens krijgt elk appartement een eigentijdse interieurafwerking.

Inmiddels werd ook de laatste fase opgestart langs de Witte Molenstraat. De gigantische bouwput toont het volume van de tweede parkeergarage en de kelderbergingen. Ook hier zijn er een vijftal gebouwen, van telkens een 6-tal appartementen, met elk een eigen inkom en liftschacht. Elke gevel zal er anders uitzien. In totaal gaat het om 28 flats die allemaal uitzicht bieden op het groen binnengebied, dat zal aangelegd worden met wadi en fontein. Deze onderhoudsvriendelijke tuin blijft volledig privé voor de bewoners. De oplevering van de laatste fase is voorzien voor maart-april 2018. Opvallend aan het vastgoedproject is ook dat er zoveel mogelijk gefocust wordt op een autoluwe omgeving, en dit onder meer via de aanleg van een ondergrondse parkeergarage voor 94 wagens.

Witte Molen Park ligt ten opzichte van de dorpskom van Sint-Michiels en het nabijgelegen Tillegem Bos erg goed. Het project is een realisatie van de wel bekende Brugse ondernemer Jean-Pierre Saelen, die als klasrijke ondernemer reeds meer dan 25 jaren in vastgoed actief is. Saelen maakte ook naam en faam als prof aan de Vlerick School en als bestuurder van Voka West-Vlaanderen. “In Sint-Michiels merken we dat de kopers zowel bewoners als investeerders zijn”, aldus Jean-Pierre Saelen. De verkoop wordt gestuurd door de kantoren Dewaele en Engel & Volkers. Op zaterdag 25 maart organiseert Engel & Volkers op de werf een apero-opendeur van 11.00 uur tot 15.00 uur. Op zondag 26 maart is er in de namiddag mogelijkheid om de werf te bezoeken samen met makelaar Dewaele.