Jet Import NV uit Lauwe organiseerde voor de zevende keer de Red Bull Elektropedia Awards, een gevestigde waarde in de Belgische muziek- en evenementen scene. Met een spetterende show werden opkomend talent en gevestigde waarden in de bloemetjes gezet, waaronder de West-Vlamingen Boudy Verleye en Daniil Lavrovski.

Net als vorig jaar gingen Roméo Elvis en zijn producer Le Motel met de meeste gouden plakken naar huis. Het duo won Artist Of The Year, Best Live, Best Album, Best Song en de Chase Award. 2017 was ook het jaar van de grote terugkeer van Soulwax. Bij hen staan straks zes nieuwe awards op de schoorsteen. Amelie Lens werd dan weer tot beste dj van België gekroond, en ook Oscar & The Wolf en Lefto vielen in de prijzen. PIAS Records en Bonzai-DJ Yves Deruyter kregen een meer dan verdiende Lifetime Achievement Award.

Talent te over in België, dat is duidelijk, en West-Vlaanderen mocht daarbij niet ontbreken. Zo kreeg rapper Boudy Verleye van de Knokse band Brihang liefst zes nominaties achter zijn naam, en won hij finaal de Chase Award (best urban act). Daniil Lavrovski uit Brugge werd genomineerd in de categorie beste fotograaf. Nadat hij vorig jaar die award won, strandde hij nu op de tweede plaats. Peter De Cuyper, oprichter van het muziekfestival I Love Techno (uit Menen), overhandigde de award voor beste festival  aan het Dour Festival. Ook de mooiste events en clubs van het land worden immers in de bloemetjes gezet.

Jet Import, de Belgische verdeler van onder andere Red Bull, Fever-Tree, Sol, Copperhead en Almdudler, is voor alle genomineerden én winnaars geen onbekende. Het bedrijf van CEO Stefaan Bettens heeft zijn thuisbasis in Lauwe, telt 104 werknemers en draait een jaarlijkse omzet van 140 miljoen euro. Het familiebedrijf verdeelt topmerken als Red Bull, Fever-Tree, Sol, Heineken, Desperados, Trojka, Copperhead Gin, Kraken, José Cuervo, Bushmills en Armand de Brignac in België en Luxemburg.