Jetair in diepe rouw

VHHDe Oostendse reisgroep Jetair België, is in diepe rouw. Hans Vanhaelemeersch, jarenlang communicatiedirecteur, liet het leven in de Diksmuidse deelgemeente Vladslo. Een fietsongeval werd hem fataal. Deze zomer nog maakte Vanhaelemeersch promotie bij moedermaatschappij TUI. Hij stond bekend als aimabel, integer, empathisch, vakbekwaam, kortom a man for all seasons.  Fietsen was één van zijn grote hobby’s. Het is des te pijnlijker dat hij op die manier om het leven kwam.

Hans startte zijn loopbaan bij Jetair in 1988. Hij begon op de marketingafdeling en was verantwoordelijk voor de vakantiebrochures. Vanuit zijn passie voor communicatie belastte de toenmalige directeur, toerisme-icoon en eigenaar Gerard Brackx, Hans ook met het beantwoorden van persvragen. Zowel marketing als woordvoerderschap werden almaar belangrijker – en gaandeweg specialiseerde Hans zich in het woordvoerderschap. De voorbije 15 jaar bouwde hij een reputatie op van steeds bereikbare
persverantwoordelijke met een gedegen kennis van het toerisme en de luchtvaart. In 2015 werd hij daarvoor bekroond als Man of The Year van de Belgische luchtvaartjournalisten. Hans was intussen uitgegroeid tot het gezicht van onze sector in België. Vanhalemeersch heeft de groei van en de veranderingen in de toerismesector van zeer nabij beleefd.

De TUI-directie (CEO Elie Bruyninckx en general manager Dirk Van Holsbeke) en alle collega’s delen in de rouw van zijn echtgenote, kinderen en familie. “We zijn in gedachten bij hen en bieden hen ons oprechte medeleven aan,” heet het in een persbericht. “We verliezen met Hans een gepassioneerde, getalenteerde collega. Een vriendelijke en toegewijde man ook.” Hans Vanhaelemeersch is 54 geworden. (KC)