Jetair vliegt twintig jaar vanuit Oostende

Touroperatooostende luchthavenr Jetair vliegt deze maand exact twintig jaar vanop de luchthaven van Oostende. Op 14 mei 1996 vertrok de eerste Jetair-vlucht (Sobelair) uit Oostende naar Alicante en naar Mallorca. Vandaag opereert Jetair dagelijks 3 tot 4 vluchten vanuit Oostende met haar eigen luchtvaartmaatschappij Jetairfly. De reizigers van de
jubileumvlucht naar Alicante werden het voorbije weekend in de bloemetjes gezet en aan boord kregen ze ook champagne en een verjaardagstaart aangeboden.

Tussen 1996 en nu breidde de touroperator zijn programma stelselmatig uit. Vandaag vliegt Jetairfly wekelijks naar 16 bestemmingen vanuit de West-Vlaamse kuststad. Twee Boeings 737 (capaciteit van 189 en 165 zitplaatsen) opereren voltijds vanuit Oostende om het merendeel van die lijnvluchten uit te voeren. Jetairfly verbindt verschillende bestemmingen, waaronder Alicante en Malaga, zelfs tot vier keer per week met Oostende. Spanje is en blijft het belangrijkste reisdoel. Anno 2016 worden zes landen en zestien verschillende bestemmingen aangevlogen door Jetairfly. Niet alleen het aantal bestemmingen en de vluchtfrequenties namen toe doorheen de jaren, ook het type bestemmingen. Traditioneel vlogen Jetair en Jetairfly strandvakantiebestemmingen aan. Nu zitten ook meer en meer citytrips in de aanbieding met onder meer Barcelona, Rome en Nice. Barcelona is zelfs één van de sterkst groeiende bestemmingen.

Reizigers ontdekken nog elk jaar de voordelen van vliegen vanuit Oostende. Zij waarderen vooral dat Oostende vlot bereikbaar, op mensenmaat en stressvrij is. Het aantal Jetair-reizigers in Oostende steeg in 2015 met 18 procent tegenover het jaar daarvoor, tot een recordaantal van 268.000. In de afgelopen twintig jaar reisden 2.311.488 miljoen Jetair-reizigers uit en naar de luchthaven van Oostende. (KC)