Jetairfly geeft nieuwe boost aan luchthaven Oostende-Brugge

PIC GA voor luchthavengebouw_c A Deblauwe

Jetairfly , de luchtvaartmaatschappij van Jetair, wil vanaf volgende zomer het aanbod vanuit Oostende met een derde (+32%) verhogen. Dat is goed nieuws voor de lokale luchthaven. De aankondiging verrast, zeker als men weet dat de Tunesische strandregio’s Enfidha en Djerba in 2016 niet meer vanuit Oostende worden aangevlogen, omwille van het tijdelijke en vandaag nog altijd geldende negatieve reisadvies. Als alternatief komt er met het Bulgaarse Burgas een bestemming bij.
Jetairfly start dit weekend wel met een verbinding naar Rome, en die lijn wordt doorgetrokken naar volgende zomer met twee vluchten per week.
Ook de Franse Azurenkust wordt twee maal per week (maandag en vrijdag) aangedaan. Deze vluchtdagen maken het zelfs mogelijk om een weekend Côte d’Azur te boeken. Niet alleen voor wie een minitrip wil boeken, maar ook voor wie een tweede verblijf heeft aan de Côte d’Azur is deze nieuwe lijn goed nieuws.
Om de groei van zijn activiteiten in de luchthaven van Oostende te realiseren zet Jetairfly zoals voorheen een Boeing 737-800 (189 plaatsen) in. De E-Jet (112 plaatsen) die in 2015 vanuit Oostende en Antwerpen vloog wordt vervangen door een Boeing 737-700 (148 plaatsen), die full time in Oostende wordt gestationeerd. Hierdoor wordt ook op al bestaande vliegbestemmingen uit Oostende het aantal vliegplaatsen sterk
uitgebreid. Dit is het geval voor (Costa del Sol), (Costa Blanca) en Heraklion (Kreta).
Jetairfly vliegt volgende zomer vanuit Oostende 16 bestemmingen aan, wat een absoluut record is (vorige zomer 14). (KC)