Jetairfly serveert Belgische frieten tien kilometer hoog in de lucht

SONY DSC

Noem het een promotie- of marketingstunt naar aanleiding van de twintigste verjaardag van Jetairfly, maar het is wel een realiteit en geen Belgenmop. Jetairfly serveert sinds 1 mei bakjes friet aan boord van 80 procent van haar vluchten. Alleen op de vroege ontbijtvluchten wordt de typisch Belgische friet niet geserveerd. Voor een bakje friet met mayonaise en ketchup betaalt de passagier 4,5 euro. Wie het nog Belgischer wil en dus een pintje bovenop, betaalt 7 euro.

De frietjes worden volgens de maatschappij geserveerd zoals het hoort: in de oven gebakken, en dus goudgeel en knapperig. Of anders gezegd: het zijn bepaald geen diepvriesfrieten die in een microgolf werden opgewarmd. Het aanbod wordt ook geserveerd zoals een Belgische friet geserveerd moet worden: in een kartonnen bakje, mét frietvorkje. Bedoeling is ook dat er aan boord geen storende geurhinder in de cabine hangt.

Jetairfly is de luchtvaartmaatschappij van touroperator Jetair. Twintig jaar terug werd de maatschappij door de Oostendse familie Brackx in de markt gezet voor vakantiebestemmingen. Sindsdien is Jetairfly danig geëvolueerd en biedt het ook citytrips en directe vluchten aan naar bestemmingen zoals onder meer Rome of Barcelona. (KC)