Matexi stelt Jo Van Biesbroeck aan als nieuwe externe bestuurder. Van Biesbroeck zal voorgedragen worden om in juni 2017 de voorzittersfakkel over te nemen van gewezen topbankier (ING) Luc Vandewalle die de functie sinds 2008 uitoefende. Luc Vandewalle heeft als eerste externe voorzitter van Matexi het familiebedrijf het voorbije decennium doorheen een belangrijke groeifase geloodst. Van Biesbroeck wordt een van de vijf externe bestuurders die deel uitmaken van de raad van bestuur van de Belgische buurtontwikkelaar. De komst van Van Biesbroeck wordt een grote aanwinst genoemd. Met Jo Van Biesbroeck haalt de Belgische buurtontwikkelaar een zeer ervaren bestuurder in huis. Van Biesbroeck begon zijn carrière in 1978 bij AB InBev (in de toenmalige Brouwerij Artois) en groeide er uit tot één van de Belgische sterkhouders op internationaal niveau. Tot zijn afscheid in 2015 bekleedde hij er de functie van chief strategy officer en president wereldwijd verantwoordelijk voor de export. Momenteel is hij actief als operationeel directeur bij Royal Sporting Club Anderlecht en bekleedt hij bestuursmandaten bij Patrinvest, Telenet, Kinepolis en inno.com.

Gaëtan Hannecart, gedelegeerd bestuurder van Matexi: “Een ervaren raad van bestuur met gedreven en complementaire bestuurders is een absolute troef voor elke onderneming. Jo heeft een zeer sterke affiniteit met familiebedrijven en kan tegelijkertijd bogen op een uitgebreide, nationale en internationale expertise. Jo is ontegensprekelijk een zeer grote aanwinst voor Matexi. Ik kijk alvast uit naar de samenwerking en de inzichten van Jo op het vlak van human resources, strategie en management.”

In de raad van bestuur van Matexi wordt de familie vertegenwoordigd door Bénédicte Vande Vyvere, Bruno Vande Vyvere en Jean Vande Vyvere. Naast Jo Van Biesbroeck en Luc Vandewalle zijn de externe bestuurders Michel Delloye (bestuurder bij onder meer Vandemoortele, Sibelco, Schréder en Brederode), Bernard Delvaux (gedelegeerd bestuurder van Sonaca) en Karel Van Eetvelt (gedelegeerd bestuurder van Unizo en regent van de Nationale Bank van België).