Jobsalon uit de startblokken

Twee jonge West-Vlaamse ondernemers, de uit Kuurne afkomstige  Jochen Callens (36) en Izegemnaar Dieter Holvoet (37), lanceren een nieuw initiatief op de arbeidsmarkt: Jobsalon. Na vijf maanden uitgebreid testen met 250 bedrijven staan ze naar eigen zeggen klaar om Vlaanderen te veroveren met een nieuwe gepersonaliseerde formule voor kmo’s en werkzoekenden. De werkgever kan zich op dit online vacatureplatform persoonlijk profileren en betaalt slechts 1 € per dag voor vacatureruimte. Werkzoekenden kunnen met één klik solliciteren nadat ze hun interesse en hun cv gepost hebben, en krijgen ook een jobalert als er een vacature gepost wordt die past bij hun interesse. “Deze beheertool stelt bedrijven meteen in staat om hun aanwervingspolitiek te digitaliseren en dus steeds efficiënter en gerichter te werven aan een betaalbare kost,” zeggen de initiatiefnemers over hun start up. Het duo Callens-Holvoet is bijzonder ambitieus. Vanuit hun operationele basis Harelbeke moet eerst Vlaanderen voor de bijl, dan Brussel & Wallonië en dan, met hulp van investeerders, ook het buitenland. Want de jobmodule leent zich uitstekend tot uitrollen, wars van culturele en taalverschillen.

“Kleine en middelgrote bedrijven vinden nog altijd moeilijk de juiste mensen,” zeggen de makers van Jobsalon. “Er zijn heel wat grote online vacaturebanken op de markt die voor bedrijven niet gebruiksvriendelijk zijn, veel te duur ook en onpersoonlijk. Zelf beheertools ontwikkelen voor recruitment is voor een kmo te duur, zodat men interimkantoren moet inschakelen. Vacatures op de eigen website hebben vaak een te beperkt bereik. Veel kmo’s hebben bovendien een probleem met het beheer van hun vacatures en binnenkomende cv’s.”

Jobsalon.be wil flexibeler en aanzienlijk goedkoper werken. Het webplatform is op maat gemaakt met technologische hoogstandjes, gebruiksvriendelijk en performant. Het biedt zowel publicatieruimte voor 1€ per dag, als een beheertool aan werkgevers. Uniek is dat ze via Jobsalon.be een gratis back-up office krijgen voor het beheer van hun vacatures, naast een gepersonaliseerde pagina met logo en ruimte voor hun bedrijfsvoorstelling. Voor de werkzoekende, die gratis een eigen profiel kan aanmaken, primeert het gemak, vanaf de introductie tot en met de feedback. jpg jobsalonJobsalon.be is er zowel voor de eenmanszaak die een bijkomende medewerker zoekt, als voor de KMO die tot 10 miljoen omzet draait. Ook interimkantoren kunnen klant worden. (KC)