DE PANNE – De West-Vlaamse professor Johan Lambrecht is wat familiebedrijven betreft, een expert in zijn vak, met al heel wat publicaties op zijn naam. Zopas lanceerde hij een nieuw werkstuk rond een broeiend heet thema, met name de opvolging binnen familiebedrijven. 

De overdracht van het familiebedrijf is een actueel en vaak heikel thema. Een van de mogelijkheden is de verkoop van het bedrijf aan een derde partij, een optie die dertig procent van de familiebedrijven overweegt. Toch bestaat er over verkoop aan derden nauwelijks literatuur. Verkoop van het familiebedrijf (uitgegeven bij Lannoo Campus) vult die lacune aan door de verkoop, en in het bijzonder de voorbereidingsfase ervan, te bestuderen door de lens van de verkoper. Aan de hand van zes cases wordt de theorie getoetst aan de praktijk. Verschillende thema’s zoals het verkoopproces, het verkoopklaar maken en het socio-emotioneel vermogen van het familiebedrijf komen aan bod. Met de gouden tips van enkele familiebedrijven zet je de stap naar een succesvolle verkoop.

Johan Lambrecht, afkomstig van de Westkust, is doctor in de economische wetenschappen en hoogleraar aan de KU Leuven (Campus Brussel). Daarnaast is hij directeur van het Studiecentrum voor Ondernemerschap. Hij is auteur van honderden publicaties over ondernemerschap, kmo’s en familiebedrijven. Als academicus mag hij zich expert noemen in de problematiek van de Belgische familiebedrijven.