WAREGEM – De wegen van topkader John Calemeyn en de Group Ghistelinck lopen niet langer parallel. Hij was er twintig jaar aan de slag en laat nu weten dat hij aan een nieuwe professionele uitdaging toe is. Het nieuws wordt ook bevestigd op de website van Ghistelinck. In afwachting van een opvolger zullen de taken tijdelijk waargenomen worden door gedelegeerd bestuurder Vincent Yserbyt zelf.

 De familiale automobielgroep Ghistelinck is een begrip in de sector, in de regio Zuid West-Vlaanderen en zelfs daarbuiten. Het autobedrijf werd na de Tweede Wereldoorlog from scratch opgericht door Waregemnaar Paul Ghistelinck. Op 1 januari 1950 werd Paul Ghistelinck officieel concessiehouder van Mercedes-Benz. De groep heeft anno 2018 het statuut verworven van een heus concern, met een omzet van 220 miljoen euro (laatst beschikbare cijfers) en inmiddels ook een uitgebreide actieradius in Noord-Frankrijk (Valenciennes en Rijsel).   

John Calemeyn werkte er twintig jaar mee in een topkaderfunctie naast CEO Vincent Yserbyt. Nu klinkt de lokroep van het zelfstandig ondernemerschap en wil Calemeyn zich naar eigen zeggen gaan toeleggen op eigen bedrijfsactiviteiten. Met het Brugse Rock N Roll Classics, een bedrijf gespecialiseerd in verkoop en service in de markt van de oldtimers, was hij al ‘stille vennoot’. Maar hij heeft naar eigen zeggen nog meer initiatieven in de pijplijn zitten. Wordt vervolgd dus.