Passendale

De groep Jonckvansteen uit Passendale is onlangs toegetreden tot de kapitaalstructuur van de firma Javer uit Kortrijk. De specialist op het vlak van synthetische weefsels en garens voor de tapijtmarkt breidt zo zijn aanbod uit met een breed gamma aan ‘protective textiles’. 

Door de bundeling van kennis biedt Jonckvansteen via zijn partner Javer voortaan een brede waaier aan ‘protective textiles’ aan. Dat zijn in de eerste plaats beschermende zeilen en (steiger)netten voor het afdekken/beschermen van gebouwen, bruggen en andere constructies bij hun onderhoud, renovatie en restauratie. Daarnaast levert Javer ook krimpfolie voor het inpakken van gebouwen, boten, bruggen of andere constructies zodat restauratie, schilderwerken of asbestverwijdering ook door weer en wind mogelijk worden. Tot slot kunnen bedrijven en organisatoren van (sport)evenementen bij Javer terecht voor bedrukte spandoeken en banners.
Dankzij deze uitbreiding van het aanbod en de samenwerking met Javer zal Jonckvansteen zijn bestaande en potentiële klanten in de toekomst nog passender antwoorden kunnen bieden. Op die manier kan Jonckvansteen verder groeien en wordt het bedrijf meer dan ooit dé specialist op het vlak van technisch textiel. De combinatie van twee West-Vlaamse bedrijven die kwaliteit en service hoog in het vaandel dragen, draagt hier in sterke mate toe bij.

Samen sterker

Jonckvansteen uit Passendale werd opgericht midden de jaren vijftig en was oorspronkelijk actief in jute. Vandaag wordt de kmo geleid door Stand Dejonckheere. Door de komst van kunststoffen werd overgeschakeld naar synthetische weefsels en garens, hoofdzakelijk voor de tapijtmarkt. Vandaag is de familiale groep een ervaren nichespeler in technisch textiel die zich kenmerkt door flexibiliteit en service. Javer is een groothandel in ‘protective textiles’. Vanuit de thuisbasis in Kortrijk worden hoog kwalitatieve oplossingen geboden aan klanten uit de bouwsector, de agro-industrie, de evenementensector, enzovoort. Die oplossingen omvatten steigernetten, steigerzeilen, dekzeilen, zeildoeken, afsluitingen, krimpfolie, bedrukte spandoeken en banners.