West-Vlaanderen heeft een hele reputatie te verdedigen als het gaat om voeding. Bepaalde West-Vlaamse bedrijven zijn met hun lekkers zelfs aanwezig over de hele wereld. Jules Destrooper uit Lo is één van de absolute West-Vlaamse vaandeldragers en heeft een traditie die teruggaat tot diep in de negentiende eeuw. Met de beste ingrediënten en vol passie creëert Jules Destrooper al sinds 1886 een ware rijkdom aan koekjesspecialiteiten met zomerboter. Deze koekjes worden wereldwijd geprezen omwille van hun (h)eerlijke en authentieke smaken.

Maar elk bedrijf moet ook altijd permanent zichzelf terug uitvinden. Dat gebeurt nu met de “mini’s”. De mini wafels waren tot voor de grote brand van de fabriek van Jules Destrooper (in 2005) een hit. Maar ze verdwenen na de brand ook tien jaar uit het assortiment. Pas in 2015 werden ze opnieuw geproduceerd en op de markt gebracht. Tussen 2015 en 2017 enkel en alleen in België. Vanaf nu worden de “mini’s” ook opnieuw aangeboden op alle 80 exportmarkten waar Jules Destrooper actief is. Daarbij werd ook de verpakking volledig en innovatief herdacht. Het assortiment van mini natuurboterwafeltjes en mini Parijse wafeltjes komt nu ook in een compacte doos met zes handige portieverpakkingen. “Dankzij de portieverpakkingen met vier natuurboterwafeltjes of drie Parijse wafeltjes kan iedereen nu overal en altijd genieten van deze heerlijke koekjes zonder kunstmatige kleur- of smaakstoffen”, heet het bij monde van Chris Flamée bij Jules Destrooper.

Het bedrijf was tot in 2015 eigendom van de familie Destrooper. In de lente van dat jaar nam de familie Vandermarliere -wel bekend van de sigaren Cortès- het voedingsbedrijf integraal over en zorgde voor een nieuw elan.