Jules Destrooper meest “sexy”werkgever van West-Vlaanderen

randstad-a

Biscuiterie Jules Destrooper is de meest aantrekkelijke werkgever in West-Vlaanderen. Tot die conclusie komt Randstad dat elk jaar via uitgebreid onderzoek een ranglijst opmaakt van leukste bedrijven om voor te werken. De koekjesonderneming wint het van Melexis (het elektronicabedrijf dat vorig jaar de award in de wacht sleepte in de provincie Limburg en een vestiging heeft in Ieper), attractiepark Bellewaerde (derde), Plopsaland (vierde) en Alpro (vijfde).
Sinds 2000 reikt Randstad elk jaar deze award (meest aantrekkelijke werkgever in België) uit. De voorbije jaren werden ook regionale hitparades opgemaakt. Dit jaar bevroeg Randstad 2005 potentiële werknemers tussen 18 en 65 jaar uit West-Vlaanderen. Hen werd gevraagd om 65 bedrijven met minder dan duizend werknemers te beoordelen op hun aantrekkelijkheid als werkgever. Van degenen die het bedrijf kennen zou 41 procent er graag tot zeer graag werken. Opvallende vaststelling in de top tien: van de meest aantrekkelijke werkgevers in de provincie West-Vlaanderen, is liefst de helft van de bedrijven actief in de voedingssector.

Emmanuel Blomme, CEO bij Jules Destrooper, mocht de prijs in ontvangst nemen uit handen van Jan Denys van Randstad. Jules Destrooper heeft een traditie (teruggaand tot eind negentiende eeuw) om u tegen te zeggen. In april 2015 werd de familie Guido Vandermarliere via de holding GT & Co voor de volle honderd procent eigenaar van het bedrijf met vestigingen in Lo-Reninge, Ieper en sinds kort ook Brugge. (KC)