K in Kortrijk staat niet langer te koop

K in KHet Duitse Union Investment Real Estate zette in het voorjaar winkelcentrum K in Kortrijk te koop. Deze investeerder kocht de K destijds van projectontwikkelaar Foruminvest voor 200 miljoen euro. K doet het goed, maar stabiliseert qua bezoekers, en dus staan ook de huurprijzen onder druk. Als er een aannemelijk bod kwam, dan kon het winkelcentrum verkocht worden, vonden de Duitsers. Maar die piste is nu even van de baan. “Ik kan bevestigen dat de verkoop niet doorgaat, wat de stabiliteit van het project zeker ten goede komt”, zegt manager van K in Kortrijk, Dominique Desmeytere. “In die optiek is er zelfs een extra werkkracht aangetrokken.”

K is sinds 11 maart 2010 open. Het winkelcentrum is 33.000 vierkante meter groot en ligt pal in het centrum. Boven de K worden flats verhuurd – onder meer aan een aantal spelers van KV Kortrijk – en ondergronds is er een parkeergarage van 1.050 plaatsen. De exploitatie is in handen van SCMS Ceusters. K krijgt ook versterking op management niveau. Bruno Lecluyse (41), tot voor kort directeur van een basisschool in de Belgiek in Deerlijk, is op 1 september halftijds begonnen bij het winkelcentrum. Huidig manager Dominique Desmeytere heeft de stap voor hem mee voorbereid. “Vermits mijn takenpakket zich niet meer beperkt tot K in Kortrijk alleen, is dit een noodzaak”, zegt Desmeytere. “Ik loop zes tot negen maanden mee met hem en dan is het de bedoeling dat ik op termijn mij terugtrek wat de operationele werking betreft.”

De nieuwe manager moet, eens ingewerkt, heel wat werk opknappen. Binnen K is het een va-et-vient van winkels. Hij moet ook de problematiek van de Wijngaardstraat aanpakken waar de handelaars zich al langer bedrogen voelen door eerder gemaakte beloftes die nooit werden nagekomen. (KC)